برنج یکی از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به این محصول به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. این محصول از مهمترین غذای اصلی مردم کشور ایران محسوب میشود و از نظر اهمیت بعد از گندم در مرحله دوم قرار دارد. آفات مهم برنج در درجه اول که به گیاه خسارت وارد میکنند، باعث کاهش کیفیت محصول میگردند. مهم ترین آفات این محصول عبارتند از:
کرم ساقه خوار برنج Chilo suppressalis
- زرد و خشک شدن بوته ها و ساقه های جوان
- خشک و پوک شده دانه ها (خوشه سفیدی)
کنترل شیمیایی آفت:
استفاده از سموم شیمیایی مناسب مانند دیازینون – دیازینون گرانول – فنیتروتیون – فیپرونیل مایع – کارتاپ
سر خرطومی ریشه برنج Hydroriomus sinuaticollis
- ایجاد لکه های گرد یا بیضوی کوچک با خطوط زرد رنگ روی سطح برگ
- خسارت به ریشه
- خشک شدن ریشه ها
کنترل شیمیایی آفت:
استفاده از سموم شیمیایی مناسب مانند دیازینون
کرم برگ خوار سبز Naranga aenescens
- تغذیه از پارانشیم بین رگبرگ ها
- تغذیه از برگ ها
- اختلال در فرآیند فتوسنتز
کنترل شیمیایی آفت:
استفاده از سموم شیمیایی مناسب مانند تری کلرفن – مالاتیون
مگس خزانه برنج Ephydar afghanica dahl
- زردی و پژمردگی ریشه گیاهچه (نشا)
- خشک شدن و از بین رفتن گیاه خزانه
کنترل شیمیایی آفت:
استفاده از سموم شیمیایی مناسب مانند تری کلرفن