دستورالعمل سمپاشی
این دستورالعمل برای کنترل حشرات و جوندگان موذی در ساختمان ها، در سه مرحله قبل، در زمان و پس از سمپاشی تدوین شده است و اجرای آن برای حفظ و نگهداری منابع و سلامتی کارکنان ضروری است.
الف- اقدامات لازم قبل از سمپاشی:
۱- از قرار دادن هر گونه مواد غذایی، آشامیدنی، ظروف و غیره بر روی میزها خودداری شود.
۲- کابینت زیر ظرفشویی آبدارخانه ها تخلیه گردد.
۳- مواد غذایی در کیسه های در بسته و ظروف دربدار پلاستیکی نگهداری شود.
۴- تمامی سطوح سرویس های بهداشتی نظافت و شستشو شود.
۵- در صورت اطلاع از لانه های سوسک و حشرات موذی، مراتب به شرکت سمپاشی اعلام گردد.
ب- اقدامات لازم در زمان سمپاشی:
۱- حضور نیروهای شرکت سمپاشی با در دست داشتن کلیه کلیدهای مربوطه الزامی است. بدیهی است در صورت بسته بودن هر یک از اتاق ها و سمپاشی نشدن آن، مسئولیت بر عهده آن اداره خواهد بود.
۲- از ترددهای غیر ضروری در سایر طبقات خودداری شود.
۳- به منظور تأثیرگذاری هر چه بیشتر سموم، از باز کردن پنجره ها خودداری شود.
۴- نسبت به خاموش بودن سیستم های تهویه و فن ها تا اتمام عملیات سمپاشی اطمینان حاصل گردد.
۵- نیروهای شرکت سمپاشی، پس از سمپاشی طبقات مربوطه، سریعا نسبت به ترک محل اقدام نمایند.
ج- اقدامات لازم بعد از سمپاشی:
۱- حتی الامکان تا ۷۲ ساعت از شستشوی کف محل های سمپاشی شده خودداری شود.
۲- برای شستشو و تمیز نمودن سطوح از دستکش استفاده شود.
۳- شستشوی کلیه سطوح، وسایل آبدارخانه و سرویس ها (اعم از دیوارها، زمین، نقاط کور و زاویه دار، فر، اجاق گاز و ظروف) الزامی است.
۴- رعایت نظافت، جمع آوری و حمل بهداشتی و دفع به موقع زباله ها از محیط آبدارخانه، سرویسهای بهداشتی، آشپزخانه و سالن های غذاخوری توسط نیروهای خدمات الزامی است.
۵- از ریخت و پاش مواد غذایی بویژه در رستوران ها، بوفه های طبقات ساختمان و سایر اماکن جلوگیری شود.
۶- از نگهداری باقیمانده غذا و مواد فاسد شدنی در خارج از محیط یخچال و سردخانه ها خودداری شود.
۷- مواد غذایی فاسد نشدنی در ظروف در بسته نگهداری شود.
۸- استفاده از توری ریز در مدخل فاضلاب و دهانه لوله های فاضلاب الزامی است.
۹- در صورت مشاهده هر گونه حشرات موذی زنده پس از سمپاشی، مراتب به شرکت سمپاشی مربوطه اعلام گردد.