الف – شرایط عمومی سمپاشی انبار:
۱- انبار باید دارای درب و پنجره و تهویه مناسب باشد.
۲- تمام درب ها و پنجره ها سالم و کاملاً بسته شوند و شیشه شکسته ای نداشته باشند.
ب – نحوه سمپاشی و ضدعفونی انبار:
۱- هیچ وسیله ای در انبار نباشد و انبار کاملاً تخلیه گردد.
۲- انبار کاملاً تمیز شود. ابتدا سقف، سپس دیوارها و در آخر نیز کف انبار با جارو تمیز شود.
۳- با سم مخصوص بهداشت عمومی و نه با سموم کشاورزی به نسبت توصیه شده سمپاشی گردد.
۴- ابتدا سقف و سپس دیوارها و در انتها کف انبار سمپاشی گردد به طوریکه تمامی سطوح پوشش داده شود.
۵- پس از سمپاشی کامل تمامی سطوح، کنار دیوارها (دور تا دور انبار) با پودر توصیه شده پودر پاشی گردد.
۶- پس از انجام سمپاشی و پودرپاشی، دوددهی و گازدهی انبار انجام شود.
۷- در صورتی که سمپاشی و پودرپاشی انجام شده باشد می توان از گاز یا دود بصورت روش تکمیلی استفاده نمود.
۸- در حالت تکمیلی ( همراه با سمپاشی ) به اندازه متراژ ( متر مکعب ) از فشنگ دودزا استفاده شود. حجم انبار را محاسبه نموده و تعداد فشنگ دودزا بر اساس ۲۵۰ متر مکعب محاسبه می شود. به عنوان مثال اگر حجم انبار ۷۵۰ متر مکعب بود، یعنی نیاز به یک فشنگ دودزا در حالت تکمیلی دارد.
۹- پس از روشن نمودن فشنگ دودزا و پس از مدت زمان تعیین شده، ابتدا درب ها و پنجره ها را باز نموده و بعد از ۱ الی ۲ ساعت اقدام به ورود کالا و تجهیزات به انبار نمایید.
۱۰- در صورتی که بخواهید از وسایلی همچون پالت، غربال و گونی، دستگاه و لوازم و ماشین آلات استفاده نمایید قبل از بردن به انبار، آن ها را تمیز، حشره زدایی و ضدعفونی نموده تا مجدداً آلودگی به انبار وارد نشود.
۱۱- چیدمان انبار باید به گونه ای باشد که اولاً کالاها به دیوار تکیه داده نشوند و چیدمان بصورت بلوکی باشد تا بتوان به آسانی به همه قسمت ها و محصولات دسترسی داشت.
دکتر پرویز پیراسته – صنایع شیمیایی سم سازان