نظر به آزمایشات مختلف انجام گرفته، تخته آشپزخانه منبع مهم ایجاد آلودگى هاى میکروبى در مراکز طبخ غذا به شمارمى رود و بر خلاف تصور عامه صرفا با شستشو برطرف نمى گردد لذا لازم است در منازل پس از شستن و خشک نمودن تخته آشپزخانه (چوبى یا پلى اتیلنى ) آن را برروى سطح صافی خوابانده و سپس دو الی سه قاشق غذاخورى سرکه ( صنعتى یا خانگى) همراه با کمى نمک طعام برروى آن بریزید تا تمام سطح تخته را بپوشاند و پس از ده دقیقه آنرا شستشو نمایید درنتیجه تخته آشپزخانه کاملا تمیز و عارى از هر نوع آلودگى مى گردد . این عمل را میتوان هفته اى یک الى دومرتبه تکرار نمود.
در آشپزخانه هاى صنعتى ، کارخانجات ، هتل ها ، بیمارستان ها ، رستوران ها و کترینگ ها این کار را میتوان بوسیله آمینول P ( ضد عفونى کننده صنعتى سطوح ) انجام داد با این عمل علاوه براینکه ( میز آشپزخانه ، تخته کارد ) از آلودگى هاى مختلف میکروبى عارى مى گردد ، باعث تمیزى و سفیدى آن نیز مى شود .
بخش کنترل آلودگى ها – سى آى سى