اصولاً آبدارخانه، آشپزخانه و رستوران در ادارات و سازمانها، محلی عمومی جهت سرویس دهی به مکانهای دیگر آن واحد به حساب می آید. اماکن دارای دو عامل مؤثر حرارت و رطوبت است که در رشد، نمو و انتشار حشرات مختلف ازجمله سوسکهای آلمانی (سوسکهای ریز طلایی رنگ) و سوسکهای آمریکایی و شرقی (سوسک های درشت قهوه ای) تاثیر بسیار دارد. در نتیجه آبدارخانه و رستوران محلی مناسب برای حشرات بوده و مرکز اصلی تولید و انتشار آنها به حساب می آید. لذا لازم است جهت حفظ بهداشت محیط در آبدارخانه، آشپزخانه و رستوران نکات زیر را کاملاً رعایت نمود:
۱-آبدارخانه، آشپزخانه و رستوران باید هر روز بطور کلی نظافت شوند.
۲-آبدارخانه، رستوران و آشپزخانه باید ساده، خلوت، تمیز و مرتب باشد و از استفاده از هر گونه اجسام تزئینی اعم از تابلو، مجسمه و دیگر اشیاء زینتی خودداری نمود.
۳-از نگاه داشتن لوازم اضافی مانند لوازم، وسایل، پوشاک، روزنامه، کتاب، مجله، ملزومات اداری، ظروف اضافی و حتی میز و صندلی غیرضروری جداً اجتناب ورزید.
۴-قند، شکر، نمک، چای و غیره به مقدار روزانه و حداکثر بطور هفتگی از انبار درخواست و آنرا از بسته وکارتن های اصلی خود خارج نموده و درون سطل و یا ظروف پلاستیک و یا ظروف فلزی درب دار جای داد.
۵-جهت پوشاندن کف کابینت ها و قفسه ها به هیچوجه از روزنامه، مشمع و یا نایلون استفاده ننمائید. زیرا علاوه بر سرعت بخشیدن به زنگ زدگی و فرسودگی، موجب پنهان شدن حشرات در قسمت زیرین آن میگردد. بهتر است مستقیماً از کف کابینت ها جهت چیدن وسائل و دیگر مواد استفاده نمود.
۶-آبدارخانه و آشپزخانه انبار نگهداری کالا نیست. از آن نباید به این منظور استفاده نمود.
۷-حتی المقدور سعی گردد در ساخت قفسه و کابینت در اینگونه اماکن از ورق های گالوانیزه و یا استیل و نبشی استفاده نمود و از بکاربردن مصالحی مانند قوطی های فلزی، آلومینیومی، فیبر، چوب و … اجتناب ورزید. زیرا قوطی های فلزی محل مناسبی برای اختفاء آفات پنهان می گردد. همچنین مواد سلولزی، آب و رطوبت را جذب نموده و علاوه بر اینکه شکل و کیفیت خود را بزودی از دست میدهند با بادکردگی و پوسیدگی، محلی بسیار مناسب و شرایطی ایده آل را برای رشد و پنهان شدن حشرات ایجاد می نمایند.
۸-از نگهداری ظروف یکبار مصرف آلومینیومی، غذای اضافی مصرف نشده و نانهای خشک شده خودداری نمائید.
۹-ظروف مصرفی را بلافاصله بعد از سرویس دهی کاملا بشوئید و زباله و مواد زائد را از محل خارج نمائید.
۱۰-فاصله کف کابینت ها و قفسه ها از سطح زمین نباید کمتر از ۲۵-۲۰ سانتیمتر باشد و باید زیر آن را کاملاً باز و تمیز نگهداری نمود.
۱۱-از بکاربردن نوارهای لاستیکی و پلاستیکی که کابینت ها را به دیوار پیوند میدهد و محلی تاریک، مخفی و غیرقابل دسترس را برای حشرات فراهم می آورند باید اجتناب نمود.
۱۲-بسته به شرایط، اینگونه اماکن را با سموم بهداشتی سمپاشی نموده و در صورت نیاز، گازدهی و دوددهی کرده و چاههای فاضلاب را حشره زدایی و بوزدایی نمود.