

نکته اول ؛
این مواد که به روغن های امولسیون شونده، ولک ۹۲، سوپر اویل و.. نیز مشهورند در حقیقت موادی از گروه هیدروکربن های آلیفاتیک هستند که از روغن پارافین با مشتقات نفتی ساخته می شوند.
توجه: روغن ولک در سمپاشی زمستانه
بمنظور کنترل انواع کنه ها، شپشک ها، شته ها، پسیل، کرم های جوانه خوار و… روی درختان میوه و آجیلی، انگور، مرکبات، سبزیجات و گیاهان گلخانه ای،محصولات زراعی و گیاهان زینتی استفاده می شود.
نکته دوم؛
روغن ولک با ایجاد لایه نازک، تمام بدن حشره را احاطه نموده و با بستن منافذ تنفسی باعث مرگ حشرات می شود. بنابراین جهت حصول نتیجه مطلوب تمامی قسمت های گیاه بایستی پوشش داده شود.
نکته سوم؛
زمان مناسب استفاده از روغن ولک زمستانه یک هفته مانده به تورم جوانه می باشد و نیز باید در دمای معمولی( یخبندان و یا زیاد گرم نباشد) سمپاشی انجام شود.
نکته چهارم؛
روغن ولک بصورت استاندارد حاوی ۸۰ درصد پارافین و ۱۸ درصد آب و ۲ درصد امولسیفایر می باشد.
نکته پنجم؛
مشهورترین روغن پارافین که در کشور تهیه و به کارخانجات سازنده روغن ولک عرضه می شود، پارافین سپهر اصفهان می باشد .
نکته ششم؛
قیمت روغن ولک موجود در بازار متاثر از کیفیت پارافین و مواد امولسیفایر است که از نوع با کیفیت و استاندارد و قابل استفاده موثر برای باغدار نبایستی پایین تر از ۱۲۰ هزار تومان برای مصرف کننده در زمستان سال ۱۳۹۶ باشد. چرا که با محاسبه مواد بکار رفته هزینه ساخت برای یک گالن بیست لیتری روغن ولک کمتر از ۷۵ هزار تومان برای سازنده نیست.
توجه: این عامل می تواند در تشخیص روغن های بی کیفیت از با کیفیت در بازار کمک کند.
نکته هفتم؛
بوی پارافین تقریبا شبیه پارافین جامد ( شمع) است برخی سازندگان متاسفانه برای سودجویی بیشتر از گازوئیل جوشانده با اسیدسولفوریک اشباع شده بعنوان پارافین استفاده می کنند که بوی گازوئیل روغن ولک ناشی از این است.
برخی سازندگان از موادی بوگیر ( اسانس های خاص) استفاده می کنند که این بو از روغن ولک متصاعد نشود!
نکته هشتم ؛
بعد از رقیق نمودن و پاشش روغن ولک به درختان به سبب پارافین استاندارد بایستی روی تنه درختان مثل روغن جلا درخشنده شده و این حالت چندین روز پایداری داشته باشد. این باغات از چندین کیلومتر بخوبی قابل تشخیص هستند!
اگر بعد از پاشش نتوانید بین درختان سمپاشی شده با سمپاشی نشده فرقی قایل شوید روغن ولک بی کیفیت می باشد.
توجه: روغن ولک های پایه گازوئیلی با اینکه بر عامل هدف بی تاثیرند در چندین سال موجب پیری سریع و خشک شدن درختان می شوند!
نکته نهم:
روغن ولک بصورت مایع غلیظ و به رنگ کرم کم رنگ تا پر رنگ ( بسته به نوع پارافین) می باشد. روغن ولک های بی کیفیتی که حاوی امولسیفایر مناسب نباشند در گالن ته نشین می شوند. ( مایع و جامد از هم جدا میشوند) بایستی حالتی یکدست و همزده داشته باشد.
نکته دهم:
روغن ولک قابلیت اختلاط با بسیاری از آفتکش ها را دارد ولی با قارچکش کاپتان، سموم گوگردی مثل سولفور، آبامکتین، نبایستی اختلاط شود.
درصورت نیاز اختلاط سموم حشره کش نفوذی مثل دورسبان،اتیون، و تخم کنه کش آپولو توصیه می شود.
از قارچکش ها نیز میتوان بردوفیکس و یا نوردوکس را ترکیب و مصرف نمود.
نکته یازدهم؛
از کاربرد دیگر روغن ولک برای تامین نیاز سرمایی درختان پسته (۳۰ تا۴۰ در هزار) است و نیز برخی قارچ ها از جمله سفیدک سطحی در انگور و نیز در برخی موارد افزایش دوره خواب درخت اگر قبل از بیدار شدن باشد مصرف شود!
هر چند که بیداری درختان اگر با بادهای گرم در بهار همراه شود این مصرف بی تاثیر است!
نکته دوازدهم؛
میزان مصرف روغن ولک در باغات بین ۱٫۵ تا دو درصد می باشد. بیشتر از این مقدار تا ۴ درصد در زمستان هیچ آثار سوئی نداشته ولی باید از سمپاشی خالص روغن اجتناب کرد.
جهت تهیه محلول سمپاشی نیز ابتدا روغن را در مقداری آب ( ترجیحا ولرم) حل کرده بعد به تانکر سمپاشی که تا نصف آب دارد اضافه شود.

سمپاشی زمستانه
۱۷ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام اگه بعد از جوانه استفاده بشه چه تاثیر سویی داره
سلام قبل از جوانه زدن باید استفاده شود، استفاده از روغن ولک به سمپاشی پیش بهاره یا زمستانه معروف است و برای تامین سرمایی مورد استفاده قرار می گیرد.
باسلام
آیا میشود روغن ولک وسم بردوفکیس وسم اساتمی پراید را باهم مخلوط کرد وبه عنوان سم پیش بهاره استفاده نمود
اختلاط روغن ولک و دیگر سموم نوعا اشکالی ایجاد نمی کند ولی قبل از هر گونه اختلاط سموم با اداره جهاد کشاورزی و حفظ نباتات شهر یا استان خود مشورت فرمایید.
سلام اگر نیاز سرمایی درخت پسته در سال تامین شود نیازی به محلول پاشی ولک میباشد یا نه ممنون از پاسخ
اصولا اگر نیاز سرمایی تامین شود نیازی نخواهد بود ولی گاهی هم دیده شد که بدون توجه به نیاز سرمایی محلول پاشی با روغن ولک را انجام میدهند. تمامی توصیه ها به نوع آب و هوا و پیش آگاهی ادارات جهاد کشاورزی و حفظ نباتات منطقه وابسته است. حتما قبل از هر اقدامی با مشاوران حفظ نباتات منطقه خود مشورت نمایید.
از کجا بفهمیم نیاز سرمایی برطرف شده یا خیر .و اینکه میزان توصیه شده شما که ۱٫۵در صد میباشد با توجه به نیاز سرمایی برطرف شده بوده یا بدون احتساب آن؟یعنی اگر نیاز سرمایی برطرف نشد میزان مصرف رو باید بالاتر برد؟
اصولا برطرف شدن نیاز سرمایی با توجه به اعلام ادارات جهاد کشارزی و حفظ نباتات هر منطقه و گونه گیاهی می باشد. میزارن صرف توصیه شده ارتباطی با رفع نیاز سرمایی ندارد. نیاز سرمایی فقط ممکن است زمان استفاده را تغییر دهد یعنی ممکن است با نظر گیاه پزشک، محلول پاشی پیش بهاره نیاز نباشد.
درود.میزان مصرف روغن ولک سبز اندیشان در هکتار رو میخاستم
با سلام،
روغن ولک ۸۰ درصد، ۱٫۵ تا ۲ درصد می باشد ( بسته به نوع محصول و زمان استفاده کمی متفاوت است )
به برچسب روغن مجازی که خریده اید توجه کنید ( درصورت داشتن تاییدیه برچسب از سازمان مربوطه )
روغن ولک درتابستان یک ماه قبل از برداشت و مخلوط کردن با اتیون برای سمپاشی درخت انگور مشکلی ایجاد نمی کند؟
با سلام،
روغن ولک ۲۸ روز دوره کارنس دارد بعد از این مدت میتوانید برداشت انجام دهید. ضمنا فقط ترکیب روغن ولک و قارچ کش کاپتان اکیدا ممنوع می باشد. با این حال از طریق گیاه پزشک آشنا به منطقه یا اداره جهاد کشاورزی نسبت به میازن و ترکیب قابل استفاده مطمئن شوید.
سلام چند روز بعد لز روغن ولک میتوان سم پاشی کرد با قارچ کش
با سلام – دوره کارنس روغن ولک ۲۸ روز می باشد ولی بسته به شرایط محیطی مانند گرم و سرد بودن، به طور میانگین بعد از ۲ هفته – ولی حتما به یاد داشته باشید از قارچکش کاپتان و سموم گوگردی استفاده نگردد.
در این گونه موارد حتما با جهاد کشاورزی منطقه خودتان که به شرایط اقلیم آن منطقه آشنایی کافی دارند، مشورت نمایید.
با تشکر فراوان
سلام خسته نباشی بعد از سمپاشی روغن ولک میتوان فروت ست را هم سمپاشی کرد؟
سلام – شما هم خسته نباشید
بعد از دوره کارنس روغن ولک که حداکثر ۲۸ روز می باشد مانعی ندارد. قبل از ۲۸ روز بستگی به نوع محصول و شرایط اقلیمی می باشد که می توان استفاده نمود چونکه زمان استفاده این دو تقریبا همزمان و قبل از جوانه زنی می باشد . درضمن توجه داشته باشید که :
زمان سمپاشی فروت ست به محض ظهور جوانه تا یک هفته قبل گلدهی می باشد.
بهترین زمان محلول پاشی فروت ست زمانی هست که تاثیر مطلوب تری داشته باشد و آن زمانی است که هرچقدر جوانه متورم تر باشد جذب بیشتری صورت می گیرد. بنابراین ۱۰ روز قبل از گلدهی، ایده آل ترین زمان محلول پاشی هست.
به محض تورم جوانه ها قبل از بارندگی بهتر است از کود ازته به صورت سرک انجام شود که تاثیر بسیار بالایی در بحث باروری درختان دارد و چنانچه در منطقه، سرمای بهاره قابل پیش بینی هست به همان میزان ازت موجود در فروت ست بسنده شود.
مخلوط کردن روغن ولک یک ماه قبل از برداشت انگور ازطریق سمپاشی سر مشکلی ایجاد نمیکند